Eu să mă iubesc pe mine? Walter Trobisch şi Ingrid Trobisch

Preţ: 4,99 RON (1,07 EUR)

spune-ne părerea ta recomandă unui prieten

Titlul original: Love Yourself & Depression


Autor: Ingrid Trobisch. S-a născut în 1926 în Tanganyika (Tanzania de astăzi), Africa. A absolvit Institutul Biblic Luteran, iar apoi şi-a luat masteratul la Sorbona, Universitatea Paris. A lucrat un timp într-o parohie luterană (1947-48), apoi ca misionară în Sudan (1949-1951). După căsătoria cu Walter Trobisch, în 1952, au plecat împreună ca misionari în Camerun (1953-63). Au predat împreună cursuri despre căsătorie în ţările Lumii a Treia (1963-69), iar din 1969 au desfăşurat o intensă muncă de consiliere maritală şi au fost invitaţi ca vorbitori la numeroase conferinţe internaţionale.

Walter Trobisch, misionar şi pastor, autorul a numeroase cărţi despre căsătorie. Împreună cu soţia lui a desfăşurat o lucrare deosebită în întreaga lume, prin conferinţe şi corespondenţă, în special în rândul tinerilor, încercând să-i ajute să înţeleagă mai bine relaţia de căsătorie, aspectele sexuale ale acesteia, modul în care trebuie să se pregătească un tânăr sau o tânără pentru căsătorie, criteriile de alegere a tovarăşului de viaţă, lupta cu probleme specifice tinerilor (de pildă, masturbarea), acceptarea propriului sex şi a propriei persoane, evaluarea problemei controlului naşterilor şi alegerea unei metode de contracepţie care să nu contravină moralei creştine. El este cunoscut cititorilor din ţara noastră în special datorită cărţii Am iubit o fată apărută cu mulţi ani în urmă.


Traducător: Editura Discipolul;


Subiect: În Chemarea la viaţă nouă dr. John Stott ne invită în stilul său clar, succint, elocvent şi profund, să medităm atât la privilegiile primite, cât şi la consecinţele care decurg din ele; la ceea ce a făcut Dumnezeu pentru noi, în Hristos, cât ăi la ceea ce aşteaptă acum Dumnezeu să facă prin noi, prin Hristos; la înnoirea noastră şi la roadele ei, în Hristos; la chemarea noastră, ca oameni înnoiţi, de a trăi o viaţă nouă.


Disponibilitate: disponibilă, în stoc.


Rezumat:

Cartea de faţă cuprinde o serie de mesaje care la început au avut doar formă orală. Două dintre aceste mesaje au mai fost publicate, celelalte însă nu. Iniţial, Revoluţia iubirii a făcut parte din materialul „orientativ“ pe care îl primeau tinerii care se alăturau organizaţiei Operation Mobilisation pentru campaniile de o lună de vară în Europa, la începutul anilor '60 şi reflectă multe dintre preocupările de început ale organizaţiei. Preocuparea pentru Echilibrul spiritual a apărut în lucrarea noastră ulterior şi aceste două mesaje au fost publicate împreună, în 1977, cu titlul Revoluţia iubirii şi a echilibrului.

Numele „Operation Mobilisation“ vine de la viziunea pe care a primit-o de la Dumnezeu un mic grup de studenţi din Europa şi din Statele Unite în anii '50. Noi am considerat că, dacă creştinismul reprezintă o revoluţie spirituală, o revoluţie a dragostei, atunci cel mai important lucru e să ascultăm de ce ne-a spus Domnul Isus să facem pentru a trăi pentru El, şi anume să mergem şi să învăţăm oameni din toate popoarele cum să fie ucenicii Lui. Am simţit că mulţi dintre tinerii din acele zile din bisericile mari din USA, Marea Britanie şi Europa, care nu făceau nimic în biserică, pot fi mobilizaţi să spună şi celor care nu cunosc Vestea Bună a lui Isus Hristos legată de nevoia lor de a-şi mărturisi păcatele şi de a avea o credinţă personală.

Eu am simţit foarte puternic nevoia de rugăciune şi de evanghelizare, deoarece, fără credincioşia unei femei în vârstă din State, nu aş fi avut niciodată bucuria de a-L cunoaşte pe Dumnezeu într-un mod personal. Am crescut într-un cămin în care nu se vorbea despre astfel de lucruri. Până când, într-o zi am primit prin poştă Evanghelia după Ioan. Această femeie creştină m-a văzut mergând la liceu şi a început să se roage pentru mine, ca să devin creştin.


Grupuri ţintă:

 • orice creştin, indiferent de confesiune, preocupări sau vîrstă;
 • misionari, evanghelişti şi preoţi;
 • acceptarea de sine şi a altora;
 • o nouă generaţie pentru misiune;
 • responsabili cu învăţătura în biserică;
 • studenţi la seminarii biblice, pastori şi lucrători creştini.


Caracteristici speciale:

 • stil plăcut, accesibil, şi foarte captivant;
 • o combinaţie suprinzătoare între profunzimea ideilor şi claritatea expunerii lor;
 • structură logică, persuasivă, plăcut de urmărit şi usor de înţeles;
 • o ediţie nouă, mai elegantă, pe hârtie de import şi cu o mai bună aranjare în pagină a textului.


Alte detalii:

 • Grafică copertă: Editura Discipolul;
 • Coperta: duoton, înfoliată;
 • Format: 175x105 mm;
 • Legare: cusută, broşată;
 • Număr pagini: 74 pagini;
 • ISBN: 973-87678-2-2.

Citeşte:

- mostră din carte: mostra.pdf
- cuprinsul cărţii: cuprins.pdf


Produse recomandate: