Detalii produs

Introducere în hermeneutică. În căutarea înţelesului Moises Silva, Walter C. Kaiser Jr.

Preţ standard: 59,99 RON

Preţ internet: 59,99 RON (12,96 EUR)

Economiseşti:

spune-ne părerea ta recomandă unui prieten

Titlul original: Introduction to Biblical Hermeneutics

Autor:

Walter C. Kaiser, Jr., a absolvit Wheaton College şi şi-a luat doctoratul în studii mediteraneene la Universitatea Brandeis. A predat cursuri de Biblie şi arheologie la Wheaton College şi diverse cursuri la Trinity Evangelical Divinity School. În prezent este preşedintele Seminarului Teologic Gordon-Conwell şi profesor de Vechiul Testament. Este autorul a numeroase articole în reviste precum Journal for the Study of Old Testament, Journal of the Evangelical Theological Society, Christianity Today, Westminster Theological Journal şi Evangelical Quarterly. A publicat, de asemenea, mai multe cărţi, dintre care amintim Toward an Old Testament Theology, Ecclesiastes: Total Life, Toward an Exegetical Theology: Biblical Exegesis for Preaching and Teaching, Hard Sayings of the Old Testament, Communicator's Commentary: Micah to Malachi, Leviticus in The New Interpreter's Bible, Exodus in the Expositor's Bible Commentary, The Messiah in the Old Testament, A History of Israel.

Moises Silva şi-a luat doctoratul la Universitatea Manchester. A predat cursuri de studii biblice la Westmont College, Westminster Theological Seminary şi la Gordon-Conwell Theological Seminary. Este autorul sau coautorul mai multor carti, dintre care amintim Biblical Words and Their Meaning, Invitation to the Septuagint, God, Language, and Scripture, Has the Church Misread the Bible?, The History of Interpretation in the Light of Current Issues, un comentariu pe Filipeni şi Interpreting Galatians. A publicat, de asemenea, numeroase articole în reviste de specialitate. A colaborat, totodată, timp de cincisprezece ani, ca editor, la Westminster Theological Journal.

Traducător: Emanuel Conţac

Subiect: Evoluţiile din ultimii cincizeci de ani în domeniul teoriei interpretării textelor literare şi impactul acestora asupra interpretării Bibliei, aplicate la fiecare gen literar biblic în parte.

Disponibilitate: disponibilă, în stoc.

Rezumat:
Hermeneutică, în sensul ei tradiţional, este ştiinţa sau arta interpretării Bibliei. Dar de ce este nevoie de o asemenea disciplină? Autorii sugerează că avem nevoie de hermeneutică nu pentru că Biblia este o carte divina, ci pentru că, pe lîngă faptul că este divină, ea este îi o carte omenească. Limbajul uman, prin însăşi natura lui, este în mare măsură echivoc, adică poate fi înteles în mai multe feluri. Dacă nu ar fi aşa, nu ne-am îndoi niciodată că am înteles ceea ce au spus alţii. În ciuda a ceea ce ar putea sugera experienţa noastră de zi cu zi, procesul pe care îl presupune întelegerea unui text este destul de complicat. Dificultătile ies la iveală mai ales atunci cînd încercăm să citim o carte apărută într-o cultură sau într-o epocă diferită. În cazul documentelor antice scrise în alte limbi, trebuie să depunem un efort deosebit pentru a ţine cont şi de contextul originar, printr-o metodă cunoscută sub numele de exegeză gramatico-istorică. Mai mult, caracterul divin al Scripturii sugerează că trebuie să adoptăm nişte principii specifice, care nu sînt relevante pentru studiul altor scrieri. În plus, din 1956, cînd Bernard Ramm a publicat lucrarea sa, devenită clasică, Protestant Biblical Interpretation, schimbările produse în modul de a înţelege un text au fost dezastruoase. Aproape fiecare ipoteză a lui Ramm a fost pusă la îndoială şi verificată de noile curente ale modernismului şi ale postmodernismului. Vremurile actuale sînt caracterizate, aşa cum consemnează şi subtitlul cărţii de faţă, de o cautare a înţelesului. Lucrarea de faţă se impune prin unicitatea abordării, ăntr-un domeniu care a devenit dintr-o dată năpădit de apariţii recente, după o perioadă îndelungată în care nu s-a publicat mai nimic, dovedindu-şi necesitatea şi utilitatea pentru un spectru foarte larg de cititori, fie ei profani sau specialişti. Departe de a fi un manual steril, greoi şi plictisitor, Introducere în hermeneutică se dovedeşte o lectură fascinantă, care nu impune un punct de vedere, ci invită la reflecţie şi la formarea propriilor convingeri tocmai prin faptul că prezintă părerile a doi autori care de multe ori au perspective diferite. Şi, prin exemplificarea problematicii teoretice cu discutarea concretă a numeroase pasaje biblice dificile sau controversate şi prin parcurgerea tuturor genurilor literare ale Bibliei, nu ramîne în sfera teoreticului, ci se dovedeşte şi o călăuză practică şi utilă oricărui cititor interesat să înteleagă mai bine Biblia.

Grupuri ţintă:

 • studenţi la seminarii şi colegii biblice;
 • preoţi, pastori;
 • învăţători de scoală biblică;
 • lideri de tineret;
 • responsabili cu învăţătura în biserică;
 • creştini interesaţi de o mai bună înţelegere a Bibliei.

Caracteristici speciale:

 • o traducere superbă, pe măsură fluenţei stilului autorilor şi puterii lor remarcabile de comunicare;
 • format elegant, hîrtie Luxcream import Suedia, copertă tare şi supracopertă;
 • manual de referinţă pentru studierea Bibliei utilizat în întreaga lume;
 • o lucrare de referinţă utilizată şi în universităţile seculare din diverse ţări, în studiul interpretării unui text;
 • autori cu o reputaţie deosebită în lumea academică teologică.

Alte detalii:

 • Grafică copertă: Editura Logos;
 • Coperta: tare, supracopertă policromie, foliată;
 • Format: 165x235 mm;
 • Legare: cusută;
 • Număr pagini: 261 pagini;
 • ISBN: 973-9212-73-5.

Citeşte:
- mostră din carte: mostra.pdf
- cuprinsul cărţii: cuprins.pdf

Produse recomandate: